W krainie słońca i morza, gdzie wzgórza opadają do turkusowych wód Zatoki Genewskiej, narodziła się jedna z najsłynniejszych włoskich specjałów: Pesto alla …
Yingkou, miasto portowe w północno-wschodnich Chinach, słynie z bogatej kuchni morskiej. Wśród wielu regionalnych przysmaków wyróżnia się “chłodnik z …
Pu’er, małe miasto w południowo-zachodnich Chinach, znane jest z aromatycznej herbaty Pu-erh. Ale oprócz tego naparu, który podbija kubki smakowe na całym …
Lampredotto to nic innego jak tradycyjna toskańska potrawa, która zdobyła serca mieszkańców Florencji i turystów odwiedzających to piękne miasto. To danie, …
W sercu Nyingchi, magicznej krainy na Tybetańskim Wyżynie, gdzie powietrze pachnie kadzidłem i modlitwami mnichów, odkryjemy kulinarny skarb – tsampa. To nie …
Bouillabaisse. To słowo samo w sobie brzmi jak pieśń morska, a aromat tej zupy potrafi zaprowadzić nosa do portu w samym sercu Marsylii. Nie jest to zwyczajna …